Hokaido & brambory

6. září 2017 v 20:11 |  veganské
. . . . Dnes vám tu popíšu můj oblíbený a rychlý recept - obalovaná dýně hokaido s pečenými bramborami. Dýně se obaluje v hrašce, což je český výrobek převážně z hrášku, který se dá koupit ve zdravých výživách nebo na internetu. Existují 3 typy hrašek - na zahuštění (do omáček, apod.), na obalování a vanilková. Rozdíl mezi hraškou na zahuštění a na obalování je pouze v absenci koření v hrašce na obalování. Někomu hraška nechutná (cítí v ní chuť hrášku) a někdo (já O:-) ) se po ní může utlouct. Chce to vyzkoušet. :) Vanilkovou hrašku jsem zatím nezkoušela, ale až z ní něco ukuchtím, určitě sem přidám recept a recenzi. :)

Ingredience:
  • dýně hokaido
  • hraška
  • brambory
  • olej
  • voda
  • koření
Postup:
  1. Oloupeme brambory i dýni.
  2. Brambory nakrájíme na kostečky, dýni na půlměsíce.
  3. Brambory smažíme na troše oleje na pánvičce dozlatova, po chvíli přidáme koření dle libosti (já tam vždycky naházím, co uznám za vhodné - indické, italské, grilovací, oregáno, majoránku, tymián, sůl, pepř..).
  4. V misce si smícháme hrašku s vodou a libovolným kořením (nemusí být) - měla by to být taková hustokašovitá konzistence. V této směsi obalíme dýně.
  5. Obalené dýně dáme na pánvičku, ale pozor! Po položení dýně se s ní již nesmí hýbat, než hraška na povrchu vytvoří krustičku.
  6. Dýně smažíme dozlatova z obou stran (případně i z víc stran, jsou-li kousky tlusté).
  7. Doporučuji nakapat si na hotové jídlo sladkou chilli omáčku, je to mňamka!

Dobrou chuť! Usmívající se

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama